Kokosowy spód dobrze komponuje się z polewą w smaku przypominającą krówki. Ciastka robi się szybko, jednak po upieczeniu muszą "odpocząć" około 3 godziny. Składniki: 1. Kokosowe kruche ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. cukru trzcinowego 125 g stopionego masła 2.Polewa: 1/3 szklanki miodu 125 g stopionego masła 400 ml skondensowanego mleka słodzonego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Wyściełamy blaszkę (20 x 30 cm) papierem do pieczenia, tak aby jego brzegi wystawały poza formę. Mieszamy wszystkie składniki ciasta, wylepiamy nim blachę i pieczemy 15 minut na złoty kolor. Skondensowane mleko mieszamy z miodem oraz masłem i podgrzewamy w rondelku na małym ogniu, mieszając, aż masa zacznie lekko gęstnieć (5 –7 minut). Rozsmarowujemy ją na podpieczonym spodzie i pieczemy jeszcze 20 –25 minut, aż karmelowa polewa zrobi się złocistobrązowa. Wyjmujemy ciasto;z piekarnika i odstawiamy na około 3 godzi