JARZYNOWA NA SKRZYDEŁKACH



Składniki:
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • 2 pory
  • cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1,5 l bulionu jarzynowego, np. z tego przepisu
  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • sól, pieprz
  • ewentualnie: posiekane koperek lub natka pietruszki do podania

Przygotowanie:
Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Pory oczyszczamy, płuczemy i kroimy na kawałeczki. Cebulę myjemy, obieramy i drobno siekamy. W garnku, w którym będziemy gotować zupę, podsmażamy na maśle warzywa, wlewamy bulion, dodajemy opłukane skrzydełka i gotujemy około 25 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem i podajemy.

Smacznego!

Oryginalny przepis: Naj Poleca 12/2009, listopad 2009.

Więcej kulinarnych zdjęć i inspiracji na natacy.blogspot.com i instagram.com/_konfiturra :-)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CYTRYNY W KORZENNYM SYROPIE – DODATEK DO HERBATY

PIEROGI Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I ZIEMNIAKAMI

KUBECZKOWA BABKA JOGURTOWA