Składniki:
- 3 marchewki
- pietruszka
- 2 pory
- cebula
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1,5 l bulionu jarzynowego, np. z tego przepisu
- 4 skrzydełka z kurczaka
- sól, pieprz
- ewentualnie: posiekane koperek lub natka pietruszki do podania
Przygotowanie:
Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Pory oczyszczamy, płuczemy i kroimy na kawałeczki. Cebulę myjemy, obieramy i drobno siekamy. W garnku, w którym będziemy gotować zupę, podsmażamy na maśle warzywa, wlewamy bulion, dodajemy opłukane skrzydełka i gotujemy około 25 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem i podajemy.
Oryginalny przepis: Naj Poleca 12/2009, listopad 2009.
Więcej kulinarnych zdjęć i inspiracji na natacy.blogspot.com i instagram.com/_konfiturra :-)
Komentarze
Prześlij komentarz