Składniki: 3 marchewki pietruszka 2 pory cebula 2 łyżki masła klarowanego 1,5 l bulionu jarzynowego, np. z tego przepisu 4 skrzydełka z kurczaka sól, pieprz ewentualnie: posiekane koperek lub natka pietruszki do podania Przygotowanie: Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Pory oczyszczamy, płuczemy i kroimy na kawałeczki. Cebulę myjemy, obieramy i drobno siekamy. W garnku, w którym będziemy gotować zupę, podsmażamy na maśle warzywa, wlewamy bulion, dodajemy opłukane skrzydełka i gotujemy około 25 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem i podajemy. Smacznego! Oryginalny przepis: Naj Poleca 12/2009, listopad 2009. Więcej kulinarnych zdjęć i inspiracji na natacy.blogspot.com i instagram.com/_konfiturra :-)