NAJPROSTSZE TRZYSKŁADNIKOWE PLACKI BANANOWE

Tym razem zapraszam na kolejne placki bananowe, ich przygotowanie jest jeszcze łatwiejsze niż poprzednich. Przepis zawiera proporcje dla jednej osoby, oczywiście można zwiększyć ilość składników i przygotować placuszki dla większej liczby chętnych.

Placki są wyśmienite, słodkie dzięki bananowi, cynamon dodaje wspaniałego aromatu. Konsystencja placuszków jest bardzo przyjemna. Na pewno będzie to jedno z moich ulubionych weekendowych śniadań.

Mam zamiar poeksperymentować też z innymi rodzajami mąki niż pszenna, dam znać jak wyjdą te eksperymenty.

Placuszki z pysznym dżemem gruszkowym, który dostałam od swojej siostry ciotecznej Pauliny, potrafiącej stworzyć różne kulinarne cuda.

Składniki dla jednej osoby:
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • cynamon (opcjonalnie)

Banana rozgniatamy widelcem w misce. Dodajemy jajko i przesianą mąkę. Miksujemy do połączenia składników, smażymy na maśle.

Pyszne są nawet bez dodatków, ale w towarzystwie dowolnych dżemów, konfitur czy syropu klonowego będą prawdziwą ucztą dla podniebienia.

Smacznego!

Przepis: Cooking Light magazine.

Więcej kulinarnych zdjęć: natacy.blogspot.com

Komentarze

  1. przetestowane, wyszły super smaczne:) Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. :-) :-) bardzo się cieszę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CYTRYNY W KORZENNYM SYROPIE – DODATEK DO HERBATY

PIEROGI Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I ZIEMNIAKAMI

KUBECZKOWA BABKA JOGURTOWA