- 2 jajka
- 100 g cukru (ok. pół szklanki)
- 2 paczki cukru waniliowego
- 150 g śmietany 18%
- 250 g mąki (ok. 1,5 szklanki)
- 2 płaskie łyżki kakao
- 100 ml mleka
- 3 łyżki oleju
- 2 tabliczki mlecznej czekolady, zawsze używam Milki
1. Formę do muffinów wysmarować olejem i wysypać mąką.
2. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
3. Całe jajka ubić z cukrem i cukrem pudrem na białą puszystą masę. Wlać śmietanę i ubijać 4-5 minut.
4. Do ubitej masy wsypywać mieszankę mąki, kakao i proszku. Ubijać chwilę.
5. Dodać mleko i olej. Ubijać 3-4 minuty.
6. Wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać.
7. Formę wypełnić ciastem, mniej więcej do 3/4 wysokości.
8. Piec około 30 minut w temperaturze 180 st.
Komentarze
Prześlij komentarz