Ten przepis pochodzi z zeszłorocznego dodatku GRILL do Kuchni. Składniki: sok i skórka z dużej cytryny 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu (listki drobno posiekane), jeśli nie mamy rozmarynu, możemy użyć np. ziół prowansalskich 6 plastrów karkówki Przygotowanie: Z soku i skórki cytryny, oliwy, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz rozmarynu robimy marynatę, w której pozostawiamy karkówkę przez godzinę. Osączamy ją z marynaty i kładziemy na tacce. Pieczemy w gorącym miejscu grilla przez 8 minut z każdej strony, smarując co jakiś czas pozostałą marynatą. Marynaty możemy również użyć przy grillowaniu warzyw, np. marchewek, ziemniaków czy cukinii. Warzywa umieszczone na tacce na grillu pieczemy przez około 20 minut, smarując marynatą. Smacznego!